6 manieren om je oude Nintendo nieuw leven in te blazen

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat Nintendo’s Entertainment System, ofwel NES, haar Europese release kreeg. Na de Noord Amerikaanse videogame crash van 1983 wist Nintendo (zo goed als) eigenhandig de hele videogame industrie uit het slop te trekken, en heeft daarmee een welverdiende plek verworven in ons collectieve geheugen. Dat we de originele Nintendo niet vergeten zijn bewijzen deze creatieve knutselaars, die op geheel eigen wijze hun oude vertrouwde stukje hardware nieuw leven in hebben geblazen. Speciaal voor jou: 6 manieren om je oude Nintendo nieuw leven in te blazen.

6: De NES controller deurbel

Er is geen betere manier om je voorliefde voor old school Nintendo te uiten dan hem op je voordeur te plakken. Om het praktisch nut hiervan te verantwoorden bouw je hem om als deurbel, zodat iedere jehova getuige/pizzabezorger/deurwaarder bij het openen van de deur je met een nostalgische glimlach tegemoet komt. Living on the edge? Dan programmeer je hem natuurlijk vol met Nintendo sounds.

5: De NES computer accessoires

Integreer je oude NES controller in je dagelijkse routine met de Unofficial Nintendo hardware lijn! Een NES cardreader, muis of USB-hub staan tot jouw beschikking, mits je de tijd en moeite wilt nemen om deze dingen zelf in elkaar te knutselen. Zelf begin ik er niet aan, maar ik moet zeggen dat de cardreader bouwen er niet echt moeilijk uit ziet.

4: De NES iPod accessoires


Trotse bezitter van de nieuwste iPod/iPhone? Big deal, meer mainstream kan je niet zijn. Toch de drang om je te onderscheiden? Ga voor de NES iPod accessoires. De good old clickwheel is verleden tijd en die saaie witte dock gebruikte toch al niemand. Kan je meteen je nieuwe dock in je nieuwe USB-hub prikken. Of je pakt het echt goed aan en bouwt je hele nieuwe mp3-speler in je oude controller.

Lees verder op pagina 2 –>

Advertenties
Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: